Därför ska du alltid förvara nycklarna i nyckelskåpet

Det finns ett ordspråk som säger att liten nyckel kan öppna stor dörr. Här har du en stor mängd sanning sammanfattad i bara några få ord. För så gott som alla nycklar är små, men ack så viktiga. Inte bara kan de öppna stora dörrar, men de skyddar värdefulla saker. En bilnyckel är inte så stor, men det kan handla om flera hundratusentals kronor som du lagt ner på den.

Det samma gäller ditt hus och dina ägodelar. Här är det ännu mer värde eftersom det inte bara handlar om pengar, utan det sentimentala värdet. För att inte tala om hur tråkigt och traumatiskt det är när någon gått in i ditt hem för att stjäla. Med andra ord är nycklar viktiga, och bör därför tas om hand på ett ansvarsfullt sätt. För din egen skull.

Skåp för bästa förvaring

Det mesta kan låsas in. Om du inte kan låsa in det i ett skåp så kan du alltid låsa rummet där det finns. På flera arbetsplatser är det vanligt att de anställda har var sitt skåp. Här kan de förvara sina ytterkläder och allt annat som de vill ha till hands. En fördel med detta system är att du själv är ansvarig för dina saker. Hos Butikskassa hittar du klädskåp för alla dina medarbetare.

Man vet aldrig vem som kommer in, speciellt om det är en arbetsplats med många anställda och klienter. Det är så lätt hänt att något kommer bort eller blir stulet. Samma sak gäller de nycklar som behövs inom verksamheten. Idag är det många som ser till att låsa in alla datorer när de går hem. Det kanske finns en nyckel till ett arkivskåp eller ett par rum som innehåller viktig utrustning. Du kan gå hit för att köpa nyckelskåp med kod.

Låsa in eller stänga ute?

Nu finns det situationer när en låst dörr kan ställa till med problem. De flesta lägenhetskomplex är låsta och det finns ofta en bom som hindrar utomstående från att komma in på området. Problemet är när utryckningsfordon snabbt måste komma fram. Då kan det vara svårt om de inte har rätt nycklar.

En lösning på detta problem kan vara ett nyckelskåp. Naturligtvis ska bara behörig personal ha åtgång till nycklarna. Gärna ett skåp som öppnas med både nyckel och kod. Kan de låsa mobiltelefonerna så kan de säkert komma upp med någon bra lösning för ett litet skåp. Helsingborgs Dagblad rapporterar här om att det är viktigt att offentliga miljöer erbjuder nyckelskåp.

Bra nyckelskåp som skyddar dina ägodelar

Det finns flera snygga nyckelskåp till salu idag. Men skåpet bör inte bara vara snyggt, även om det är en klar fördel. Framför allt är det fråga om trygg förvaring av dina nycklar. Det är som sagt stora investeringar som till och med vanliga människor gör i sitt dagliga liv. Samtidigt som det handlar om dina saker, något som du jobbat för eller som du ärvt från dina nära och kära.

Många har som vana att lägga ifrån sig nycklarna i hallen när de kommer hem. Kanhända drar du ut en liten låda i byrån som står där så att nycklarna inte ska samla damm. Men det är inte vad som anses vara säker förvaring. Speciellt inte med tanke på att bra många inte låser ytterdörren. De tänker sig att inga tjuvar kommer in när familjen är hemma och alla lamporna är tända. Men där har de fel.

Dagens biltjuvar kan inte koppla samman två sladdar för att få igång fordonet. Istället behöver de nyckeln som ofta har en kod programmerad i sig. En för att öppna bildörren och en annan för att motorn ska starta. Det har därför blivit vanligt att de helt enkelt går fram och ser om dörren är öppen när de ser bilen parkerad utanför. Sedan tar de bara nyckeln och åker iväg. Ibland märker du inte ens vad som skett förrän flera timmar senare.

Expressen rapporterar i den här artikeln om vikten av att förvara viktiga nycklar i nyckelskåp med lås. Du ska alltså inte lägga ifrån dig dem i hallen, utan helst bära med dem in i hemmet. Sätt upp ett nyckelskåp på ett skyddat ställe, och se till att det går att låsa. Dölj det gärna med en gardin eller tavla om du vill att det ska vara smakfullt dekorerat. Men se till att skydda dina saker.

Tappa bort nycklarna

Det är lätt hänt att tappa bort nycklarna. Tyvärr kan detta skapa stora problem. Nycklarna till hem och hus kan ersättas, men det är inte en bra lösning. Har du tappat bort husnyckeln måste du troligtvis byta lås, bara för att vara på den säkra sidan. Det är därför bättre att hålla reda på sina nycklar i hemmet, samt de som används på arbetsplatsen.

Ett nyckelskåp kan nog ses som den uppenbara lösningen. De är inte så stora, kan hängas på väggen och är faktiskt riktigt praktiska. Det som utvecklats allt mer på senaste tiden är att många vill ha låsbara skåp. Men även om du inte känner behovet för att låsa in dina saker så är det alltid bra att skapa goda vanor när det kommer till nycklar.

Att hänga nyckelskåpet lite längre in i huset kan vara bra. Så fort du kommer in så hänger du upp dina nycklar. I början kan det kännas tungt, men det blir snabbt något som du gör med ögonen förbundna. Barnen kan också lära sig att nycklar är värdesaker, att det är något som ska tas om hand.

De allra bästa nyckelskåpen

När du besöker en biluthyrningsfirma eller ett hotell är det ganska imponerande med alla nycklar. De om någon måste se till att ha ett bra system. Men även en helt vanlig arbetsplats brukar komma upp i en bra bunt. I gamla tider var det en person som gick omkring med en stor nyckelknippa. Det finns naturligtvis fortfarande situationer då det behövs, men nu är det ofta vanligt att låsa in nycklarna och bara ta fram dem vid behov. Helst då i ett riktigt bra nyckelskåp.