Därför kräver bodelningstvister ofta juridisk hjälp

En bodelning kan vara komplicerad och även svår av andra, mer känslomässiga, orsaker. Därför är det viktigt att man då har hjälp av en expert inom detta juridiska område. Även när det gäller större projekt där fastigheter är inblandade är det näst intill nödvändigt att få den hjälp man behöver för att försäkra sig om att man tar rätt beslut.

Arbetar an inom branschen med fastigheter så som jag gör så är det snabbt konstaterat att man får en mer effektiv process om man involverar fastighetsjurister som kan sin sak. Jag gjorde i början av min karriär misstaget att inte göra detta och jag blev ordentligt lurad tyvärr. Det misstaget gör jag inte om igen. Men jag anser samtidigt att det är viktigt att man lär sig av det man missar på så länge man noterar det hela ordentligt och försöker hitta vart det gick fel den första gången. Just fastighetsrätt är komplicerat och du behöver därför konsultera en jurist inom området varje gång du ska göra något med detta. Man kan lätt tro att vissa saker inte kräver expertis men faktum är att enligt min erfarenhet inom området så kräver den i högsta grad expertis oavsett hur stort eller litet projektet är.

Kontakta BAS här för k få svar på vad de kan hjälpa dig med om du är intresserad av att få hjälp med dina affärer. Jag rekommenderar alltid alla som är på väg in i någon form av diskussion kring fastigheter eller därför kräver bodelningstvister ofta juridisk hjälp att söka den. Det är inte något man någonsin kommer att ångra tror jag.

Läs mer i media

Det är alltid smart att läsa på i media om just detta ämne om man kommer i kontakt med det av en eller annan anledning. Jag läser därför mycket om det hela för att också hänga med i eventuella förändringar gällande fastigheter och juridik samt för att få inspiration och tips på hur jag kan hantera min nästa affär. Dagens Juridik skriver i denna artikel om vikten av att följa lagen vid nyttjanderätt av en fastighet och detta är såklart intressant läsning för den som exempelvis hyr ut en bostad.

Bodelningstvister kräver ofta juridisk hjälp. Läs mer i denna artikel i Dagens Juridik och svaret på därför kräver bodelningstvister ofta juridisk hjälp. Det är alltid bra att veta om sina rättigheter när det kommer till detta men även vilka skyldigheter man kan tänkas ha mot varandra. Själv har jag aldrig råkat ut för just detta men för dem flesta, likaså mig, så är det en verklighet som åtminstone någon man känner måste hantera någon gång i livet.

Så hittar du juristen för er

Att hitta juristen för just er firma eller för dig som är privatperson är kanske inte alltid så lätt om man inte varit med om det förut. Faktum är dock att det finns ett par saker man kan tänka på för att göra valet enklare och mer smidigt.

    • Jag tycker alltid att man ska börja med att se runt i sitt nätverk om man har någon man känner som är jurist inom området eller om de i sin tur känner en person som kan vara smart att anlita. Då kan man ju trots allt gå på personliga referenser och detta är enligt min erfarenhet inte något man ska underskatta.
    • Sedan ska man alltid ha koll på sin budget och att detta är en utgift man måste ta på allvar om man ska kunna genomföra projekt smart eller om man ska kunna separera utan alltför stora problem om man har ett gemensamt ägande till exempel. Be någon om råd om du inte känner att du har helkoll på budgeten. Det är viktigt att den speglar verkligheten så det är bättre att få hjälp om man behöver det.
    • Jag tycker också att man ska boka ett möte med juristen i fråga för att på så sätt bilda sig en egen uppfattning om ifall personen är någon man vill anlita eller ej. Vare sig det gäller att därför kräver bodelningstvister ofta juridisk hjälp eller något annat så ska personen kunna svara på det du undrar över utan att behöva tänka någon längre stund. Det ska helt enkelt komma naturligt. Gör det exakt det och känner du att mötet blev bra så kan du med fördel anlita personen. Var det något som skavde så ska du istället fundera på att vända dig till en annan jurist. Det är inte värt det att anlita någon som du inte har totalt förtroende för.
  • Även om du ska anlita en jurist så är det minst lika viktigt att du läser igenom avtalet med juristen som vilket annat avtal som helst. Läs det flera gånger om det behövs, jag rekommenderar också att man kan ta hjälp av någon annan om man behöver det. En vän som är kapabel kan vara minst lika bra i detta läge som någon annan. Då minskar man ju riskerna för att man ska missa något viktigt som kan komma att vara avgörande för hela avtalet.

Därför kräver bodelningstvister ofta juridisk hjälp

Detta är ett faktum man inte kan bortse ifrån och om du frågar någon som på något sätt varit involverad i en fastighetsaffär så är det tydligt att de allra flesta är överens om att man alltid bör anlita en advokat i denna typ av fall. Fastighetsjuridik kan vara komplicerat så det är smart att ha någon som kan ämnet med sig.

Jag anlitar numera alltid en jurist för att hjälpa mig i fall som berör jobbet och jag skulle utan att tveka göra det även privat om det någon gång skulle vara nödvändigt. Det är ju trots allt så att det inte är värt det att fundera på saken i efterhand och ångra sig. Istället är det bättre att ha total koll från start och slippa överraskningar man inte vill ha i efterhand när det är för sent att göra något åt saken. Det ger sällan bra resultat.