Därför tycker livräddare att fler bör gå HLR-utbildning

Att gå en kurs i livräddning kan vara avgörande för en människas liv eftersom man ju faktiskt kan rädda det om det värsta skulle ske och man får en hjärtattack eller ett hjärtstopp. HLR, som hjärt-lungräddning kallas erbjuds på ett antal platser i landet.

Varje år drabbas mängder av människor av hjärtproblem som kan påverka dem för resten av livet. Tyvärr dör också många eftersom man helt enkelt inte har hunnit hjälpa dem i tid. Akutgruppen ger dig en hjärtstartare till ett mycket bra pris och dessa är ett exempel på hur man kan hjälpa fler innan skadorna blir så stora att man inte överlever. Idag finns hjärtstartare på många platser i samhället men tyvärr inte på alla.

För att hjälpa fler kan man också gå en kurs i HLR, hjärt-lungräddning. Detta har en mängd fördelar för den som går kursen och för samhället i stort.

Fördelar med att gå en kurs i HLR

  • Vem som helst kan drabbas av hjärtsjukdom plötsligt och därmed också riskera att de på grund av det. Du kan med hjälp av HLR rädda liv när du minst anar det. Detta är något som man inte kan beskriva på annat sätt än att det är fantastiskt och därför tycker livräddare att fler bör gå HLR-utbildning och du kan bli en av dem.
  • Du kan lära dig andra om hur man gör om du väljer att gå en kurs i att lära ut det hela. Detta betyder att du kan bli spindeln i nätet som gör att du kan hjälpa andra att hjälpa. Ju fler som kan HLR desto bättre är det för samhället i stort.

Du kan gå hit och läsa mer om en hjärt och lungräddning kurs som räddar liv och ger dig värdefull kunskap som kan vara avgörande för en annan människas liv.

Medias rapportering om HLR

Nästan varje dag kan man läsa om vilken skillnad hjärt-lungräddning har gjort för någon annan människas liv. Det är ju ett faktum att sjukvårdspersonal och privatpersoner varje dag räddar någons liv genom att utföra det.

Barometern skriver i denna artikel om vikten av att ha gått en HLR-utbildning för att göra rätt vid livräddning och detta är bra läsning för den som någon gång har funderat på hur de ska gå till väga för att göra på rätt sätt och vad som kan ske om man inte gör det. Det är ju viktigt att man gör mer nytta än skada för den som drabbas.

Livräddare tycker fler borde gå en HLR-utbildning. Läs mer i denna artikel i Göteborgs-Posten och se om det kanske vore något för dig. Ofta kan arbetsgivaren vara med på noterna och du får chansen att gå en kurs via jobbet. Då bör du alltid ta den eftersom det kan ha positiva konsekvenser för så många.

Att gå flera kurser i HLR är alltid smart för att hålla kunskaperna vid liv. Läs mer i den här artikeln i Aftonbladet och försäkra dig om att du har de uppdaterade kunskaper du faktiskt behöver. Det är ju viktigt att du inte kommer med sådant du inte har koll på eller att du inte glömmer bort det du en gång lärde dig eftersom det var länge sedan du gick en kurs i det hela. Att läsa på och uppdatera sig är något man alltid tjänar på om man vill ha kunskaper som faktiskt fungerar och gör skillnad.

Tänk på detta då du väljer kurs inom HLR

  • Se till att du vet vad det kommer att kosta dig. Ska du gå kursen via ditt företag måste du såklart fråga dem om vad de har möjlighet att betala. Kolla runt hos olika leverantörer av en kurs för att få reda på ett ungefärligt pris. Kom ihåg att kolla vad som faktiskt ingår, ibland kan det ju vara så att en kurs som du tror är dyrare egentligen har mer innehåll. Gör sedan en budget för dig själv för att ta reda på hur mycket du måste spara för att ha råd. Detta gäller såklart enbart om det är du som ska betala för kursen. Vet du inte hur du ska göra en budget bör du fråga någon du känner om råd. Alternativet är att läsa på om det hela i en bok eller på nätet.
  • Kolla med andra som har gått en kurs om de har några tips. Det är smart att kunna HLR och därför tycker livräddare att fler bör gå HLR-utbildning. Så länge du frågar någon du har förtroende för kan du vara säker på att du får bra tips som du kan lita på.
  • Samla alla de frågor du har i en lista och skriv till företaget eller ring dem direkt. Du bör alltid kräva tydliga svar och får du inte det bör du fundera på om du ska gå kursen hos någon annan istället. Det är inte värt det att välja ett företag som inte bryr sig om sina deltagare på riktigt. Kundservice är viktigt att titta på och se till att de har.
  • Se sist men inte minst till att du har koll på villkoren för ditt köp. Då vet du exakt vad som gäller om du mot förmodan skulle bli missnöjd med något. Det är viktigt att vara proaktiv så att du slipper tråkiga överraskningar i en sådan situation. Be gärna någon du känner att läsa igenom villkoren med dig så att du kan vara säker på att du inte missar något viktigt. Två par ögon är alltid bättre än ett par i dessa lägen.

Därför tycker livräddare att fler bör gå HLR-utbildning

Man är inom området överens om att ju fler som går en utbildning i HLR desto fler kommer att kunna rädda liv om det behövs. Därför måste man få så många som möjligt att genomgå en utbildning.

Gör man det kommer man att få ett samhälle som är tryggare för alla och därmed också ett där fler får hjälp med hjärtstopp och annat. Detta kommer att bidra till att man känner att man gör något viktigt för sig själv och för andra. Det är ju faktiskt så att man aldrig vet om man själv kommer att drabbas en dag och därmed behöva hjälp från någon annan.

Det är viktigt att vara solidarisk för att skapa ett bra samhälle. Då kommer man att ha de bästa förutsättningarna för att alla ska trivas och att man ska leva i en harmonisk värld. Detta är något alla bör sträva efter i sitt liv eftersom man i slutändan inte har något annat än varandra.