CBD-olja bland det bästa för smärtlindring

Debattens vågor har gått höga runt medicinsk cannabis och CBD-olja. Nu är det lagligt i flera länder och även odlingen har kommit igång på en större skala. Det som aldrig ska komma i skymundan under dessa diskussioner och beslut är alla de patienter som fått hjälp av produkten. Denna olja har visat sig vara mycket effektiv när det kommer till att lindra framför allt svåra smärtor.

picDels är det många som befinner sig i livets sista skeden som använt sig av medicinsk cannabis. Ett stort antal cancerpatienter, till exempel, har fruktansvärda smärtor mot
slutet. Med CBD-olja så kan detta lidande minskas. Men även de som inte har lika stora problem kan dra nytta av den. Kroniskt sjuka som dras med värk och smärtor på en daglig basis kommer att uppleva en stor skillnad i sin livskvalitet. Det är även dessa personer som kämpat för att dessa produkter ska bli lättare att få tag på.

Nyttan av att odla hampa

Det många haft emot medicinsk cannabis är naturligtvis det faktum att olagliga droger också kommer från hampan. Men allt kan missbrukas, om det är rus man är ute efter. Även syntetiska mediciner skrivs ut på recept just för att de inte ska kunna säljas hur som helst och leda till missbruk. Utvinningen av CBD-olja är reglerad och det finns klara lagar om hur mycket THC den får innehålla.  Klicka här för att komma till CShemp hemsida där du kan läsa mer.

Den växt som används för att framställa medicinsk cannabis är industrihampan. I många år har den odlats för sina fibrer och frön. Man har tillverkat rep och biobränsle, och det är också en vanlig ingrediens i fågelfröblandningar. För att kunna odla denna industrihampa krävs det ett speciellt tillstånd som vanligtvis ges för mer professionella, större odlingar. Med tiden kommer det säkert att komma fler valmöjligheter för organiska och ekologiska varianter.

Är CBD-olja lagligt i Sverige är en fråga som många ställer sig. Ett enkelt svar är ja, vilket öppnar vägen för många olika sjukdomar att bli lindrade eller botade. Det finns idag ett antal seriösa företag som håller sig inom lagens gränser och bara säljer oljor som är tillåtna. Detta har varit till stor hjälp för alla de som söker efter ett sätt att bli av med sina smärtor.

CBD-olja och dess goda egenskaper

Det är inte alltid man kan bli helt botad genom att ta mediciner. Vissa sjukdomar är kroniska, eller så är de allt för framskridna. Sedan reagerar man inte alltid likadant på en medicin, vilket är orsaken till att ett flertal prövar på olika sorter innan de hittar något som fungerar. I den här artikeln från Metro kan man läsa om oljan som gav Anderas smärtlindring och förbättrade hans liv.

Detta är en viktig detalj som också tagits upp i debatten. Livskvalitet är ett begrepp som visar på hur olika man upplever sina sjukdomar och krämpor. För en del gör värken att det blir nästan omöjligt att leva vad som anses vara ett normalt liv. De sover inte ordentligt, blir deprimerade, förlorar aptiten och hamnar ofta i en ond cirkel. Genom att bryta detta mönster, med bara en liten dämpning av smärtorna, kan deras liv förändras totalt.

Det kan göra att sömnen blir bättre och mer sammanhängande. Mer energi och mindre smärtor gör det lättare att motionera, vilket i sin tur ger ännu mer ork. Isolering och depression försvinner ibland av sig själva när man orkar komma ut i arbetslivet eller umgås med sina vänner igen. Allt fler ser fördelarna med att använda hampa inom ett flertal områden. Du kan läsa mer om detta i denna artikel från Aftonbladet och bilda dig en egen uppfattning.

Kroppens eget cannabis

En fördel med CBD-oljan är att den inte bara läker och helar. Kroppen har sitt alldeles eget cannabinoida system, och oljan stimulerar denna produktion. Dessa ämnen har en viktig roll när det kommer till nervsystemet och immunförsvaret. Många sjukdomar härrör just från en obalans i dessa system. Genom att skapa en gynnsam miljö och balans i kroppen så kommer mycket att falla på sin plats. Är du intresserad av forskningen kring hälsofördelar med lagliga cannabinoider är det här klippet något du bör titta på.

Det är inte bara smärtor som lindras med hjälp av CBD-olja. Man har sett ett samband mellan läkandet av flera olika sjukdomstillstånd och medicinsk cannabis. Vitt skilda saker som cancer och schizofreni, till exempel, men även ögonsjukdomar och epilepsi. Eftersom oljan påverkar och skyddar cellerna så forskas det mycket runt botandet av cancer. Med tiden kommer det säkert att komma fram flera slutsatser om hur den kan användas och för vilka problem.

Vanligtvis så börjar man med en liten dos som sedan gradvis ökas. En eller flera droppar som läggs under tungan så att kroppen kan absorbera dem på bästa sätt. CBD-olja är ofta utblandad med andra produkter för att ge den bästa effekten, så det är bäst att läsa instruktionerna när man köper den. Alla reagerar olika på mediciner och preparat, så man måste prova sig fram till vad som fungerar bäst för just en själv.

Att leva utan smärtor

Det är svårt att beskriva hur det känns att leva med smärtor varje dag i flera år. Men det är inte heller så lätt att uttrycka i ord hur man upplever en dag utan att ha ont. Det är som om en stor sten har lyfts bort från ens skuldror, och solen kommit fram på himlen. Smärtor kan vara förlamande och verkligen vara ett stort handikapp. Med CBD-olja så har många lyckats överkomma det allra värsta och kunnat ta tag i sitt liv igen.

Det är inte alltid smärtorna är så stora. Många av de som har fibromyalgi, till exempel, berättar om dåliga och sämre dagar. Medicinsk cannabis kan dock varva detta mönster med bra dagar. Vartefter man fortsätter kuren så blir det flera bra dagar än de riktigt dåliga. Denna olja är alltså lämplig för både mycket stora smärtor och de molande, mer dämpade. Det är värt ett försök att själv kunna uppleva en dag utan värk.