Lättare för pendlare till Danmark att träna

De flesta familjer försöker balansera en rad med olika aktiviteter varje dag. det är ju inte bara jobb, barn och hem man ska hinna med, utan helst ska det finnas lite tid över för fritidsaktiviteter också. Annars är det lätt att vardagen blir allt för monoton vilket leder till stress och trötthet. Framför allt vill många kunna inkludera motion och träning i sitt program. Kanske inte något stort varje dag, men i alla fall några gånger i veckan.

Determined people doing pushups with kettlebells at crossfit gym

Determined people doing pushups with kettlebells at crossfit gym

Alla måste jobba, och för det mesta krävs det två löner för att hålla hushållet igång. I södra Sverige är det mycket vanligt att pendla till Danmark, det ligger ju precis bakom hörnet. Därigenom har man löst frågan med jobb. Då uppstår nästa stora sak, vilket har att göra med barnen. Man måste hitta en bra barnvakt som kan ta hand om dem före och efter skolan, eller kanske rentav hela dagen. Detta är ett viktigt beslut som ingen tar lätt på.

Duktiga barnvakter kan göra stor skillnad

Många barn tillbringar en stor del av sin dag i skolan, på fritids eller dagis. Men det kan behövas någon de där få timmarna mellan avslutad skoldag och tills föräldrarna kommer hem. Ibland kan det vara morgonen som är ett problem, speciellt om man måste åka hemifrån tidigt för att pendla lite längre bort. Ofta behövs det alltså en barnvakt som är tillgänglig på lite olika tider.

Samtidigt så handlar det ju inte bara om förvaring av barnen. De har behov av någon som kan stimulera dem och ta hand om dem på allra bästa sätt, någon som tycker om barn. Speciellt om de inte går på dagis eller fritids utan är hemma en stor del av dagen. Men även de få timmar de är hemma med barnvakten är viktiga, det är en kontinuerlig träning och utveckling som sker med små och stora barn.

Därför satsar alla föräldrar på att hitta en som passar dem och deras barn. Någon som respekterar de önskningar som familjen har och hur de vill att barnen ska behandlas. Mer information finns på www.babysittermatch.dk. Många vill också ha en barnvakt som kan lära barnen ett nytt språk eller kanske något annat som kan vara bra för framtiden. Barn är som små svampar, de kan lätt suga åt sig saker under lek eller avslappnade förhållanden.

Barn och träning

De flesta tycker det är viktigt med någon form av motion varje dag. Vissa dagar i veckan kanske man tar sig till ett gym för en extra genomkörning. Då uppstår frågan vad man ska göra med barnen, för detta faller ofta utanför den tid som man har gjort upp med barnvakten. Det är viktigt med träning för det håller en frisk och ger extra energi för at klara av vardagen. Så helst ska man försöka få det med sig på en regelbunden basis.

Som tur är så har många gym insett att detta är ett hinder för en del föräldrar. Att det inte är alla som har en mormor eller kompis som kan ta hand om barnet, speciellt inte som det handlar om något regelbundet. Istället så kan man ta med sig barnen till gymmet och låta dem leka där. Medan mamma eller pappa tränar så finns det barnvakter som tar hand om barnen. Detta minimerar den tid man måste vara åtskilda och gör att alla kan göra det de vill. Göteborgs-Posten skriver här om hur barnpassning hjälper till med träningen.

När det är fint väder kan man ofta se föräldrar om är ute och springer med sina barn i barnvagnen. Det finns flera bra stigar och vägar där barnvagnen kan komma fram, speciellt om man satsar på en som är utformad för syftet. Allt för att inte missa sin träning. Många som pendlar till Danmark eller andra orter brukar dock föredra att gå till ett gym. Det är effektivt med mycket och varierad träning på relativt kort tid. Barnen har det bra i lekrummet, där det finns flera aktiviteter för olika åldrar.

Konsten att balansera sitt liv

Det kan kännas svårt ibland att lyckas få ihop det stora pusslet som är en barnfamiljs dagliga liv. Ju fler barn desto mer blir det. Samtidigt så är ju detta en underbar tid i familjens liv, och något som man absolut vill njuta av. Med en bra barnvakt så kommer det hela att flyta på så mycket bättre. Barnen kommer att vara avslappnade och glada, vilket gör det lättare att umgås de timmar man har tillsammans.

En del barnvakter har egna barn och samlar ihop barn i olika åldrar i sitt hem. Andra kanske är studenter som bara vill jobba deltid, och då är det perfekt med eftermiddagarna efter skola eller fritids. Det viktiga är att hitta en person som barnen trivs med och som man kan lita på.