Ny teknik för att ta bort tatueringar 

Det finns ett stort antal TV-shower som handlar om tatueringar och allt fler väljer att tatuera minst en liten sak på sin kropp. Faktum är att nu när det blivit mer acceptabelt med tatueringar så ser man ganska stora konstverk runt om på stan. Men i takt med att allt fler väljer att tatuera sig så ökar också antalet personer som ångrar sig. Därför har också möjligheterna och teknikerna för att ta bort tatueringar ökat, och idag är det lättare än tidigare.

453-5-ta-bort-tatueringarHelt klart så är det bättre att tänka efter innan man gör en tatuering. Det är både lättare och billigare att få kroppen tatuerad än att ta bort det om man inte vill ha den längre. Naturligtvis kan det vara jobbigt att gå runt med en pojkväns namn om man har skilt vägar eller så kanske den ursprungliga artisten inte var så duktig. Ibland klarar man helt enkelt inte av att se den där tatueringen längre, den måste bara bort.

Ta bort tatueringar på bästa sätt

Till att börja med ska man varken tatuera sig eller ta bort dem hos vem som helst. Först är det alltid vist att kontrollera vilken utrusning lokalen har och vad deras rykte är. Det går att hitta bra och billiga ställen, man måste inte ta första bästa. Rent allmänt så är ju detta något man gör med alla skönhetsbehandlingar eller det som har att göra med ens kropp. Men när man hittar en bra salong med trevlig och kompetent personal så är det ett nöje att låta dem utföra sina olika behandlingar. Man kan till exempel besöka Odenplans Skönhetscenter.

Det är inte alltid så lätt att ta bort tatueringar, så det är något man bör ta på allvar. Helt klart har de nya teknikerna förbättrat situationen avsevärt, men det är ändå en form av ingrepp. Så man ska aldrig göra en tatuering på fyllan eller under påtryckningar från andra. Helst ska det vara ett väl avvägt beslut som man gärna får gå och tänka lite på först. Du kan läsa mer om tatueringsborttagning i Stockholm här.

Tatueringar som inte längre är önskvärda

Det kan vara riktigt snygg med en tatuering eller två. En del skriver namnen på sina barn eller syskon, och vartefter man får fler så läggs dessa till. Andra vill ha en symbol av någonting viktigt i sitt liv, kanske som minne av en kär morfar eller en påminnelse om hur man har förändrat sitt liv. Inom vissa cirklar så tatuerar alla något som visar att de tillhör ett speciellt gäng eller grupp. Så tatueringar kan ha en djup mening och vara något man är riktigt stolt över.

Problemet uppstår när en tatuering inte längre är önskvärd. En del har flera tatueringar som ger ett visst intryck och när man stiger i graderna på jobbet så kanske detta inte fungerar längre. Till trots för frihet att uttrycka sig och göra vad man vill med sin kropp så finns det fortfarande en del fördomar. Andra, som nämnts tidigare, har tatuerat namn eller symboler som inte längre är viktiga för dem. Tvärt om så kan det leda till problem i nya förhållanden eller situationer.

I den här artikeln kan man läsa om nya tekniker för tatueringsborttagning. Det tar tid och är inte billigt men det är en mer skonsam metod som kan fungera mycket bra. Men man beräknar att det kostar ungefär tre gånger så mycket att ta bort en tatuering än att få den gjord, ytterligare en anledning till att tänka efter noga innan man bestämmer sig. Vissa personer har tillämpat ett-års regeln, speciellt när det handlar om deras tonårsbarn. Om man efter ett års väntan fortfarande vill ha en viss tatuering så får man det, men om man ändrar sig under denna period så börjar ett nytt år att räknas. Det kanske låter lite extremt men för en del fungerar det.

Tanken är naturligtvis att man inte ska ångra sig när tatueringen väl är gjord. Det är möjligt, men är mer komplicerat än att göra den från början. Men eftersom allt fler väljer att ta bort en eller flera tatueringar så har också tekniken utvecklats, det finns ett behov som måste uppfyllas. Dessa nya tekniker är också mindre hårda på kropp och hud, man slipar inte längre bort huden för att komma åt färgen.

Tatuering eller inte- vad är bäst?

Idag är det mycket enklare att få en tatuering gjord, och det kostar inte lika mycket som tidigare. Detta, samt att det är mer accepterat socialt, har lett till en ökning i antal tatueringar. Men om man skulle ångra sin tatuering så finns det också nu bättre metoder som tar bort färgen på ett mer naturligt sätt, och som vanligtvis fungerar mycket bra. Det kan vara härligt med en tatuering, och många behåller dem livet ut. Om inte så finns det alltså bra alternativ.