Mӓrka klӓder fӧr både skola och fritid

De flesta fӧrӓldrar ӓr vana vid att mӓrka barnens klӓder innan de bӧrjar på dagis eller skola. Det hӧr till fӧrberedelserna och ӓr något man bara inte kan hoppa ӧver. Men det ӓr minst lika viktigt att mӓrka de klӓder och saker som hela familjen anvӓnder fӧr sitt friluftsliv.

De flesta ӓr aktiva i någon form av fritidsaktivitet, och skog och mark ӓr speciellt populӓra. De flesta ӓr med i scouterna, Friluftsfrӓmjandet, åker skidor eller deltar i andra aktiviteter. Hela året runt, gӓrna som medlemmar i någon organisation. Allt detta krӓver en hel del klӓder och saker. Speciellt som många aktiviteter ӓr baserade på årstid, man åker skidor på vintern och vattenskidor på sommaren, det sӓger sig sjӓlvt.

Bӓsta sӓttet att mӓrka friluftsprylar

Skidoveraller, jackor och annan utrustning kostar ganska mycket att kӧpa in. Om man sedan ӓr några stycken i familjen så blir det raskt hӧga summor. Speciellt fӧr barnen som vӓxer så det knakar hela tiden. Dӓrfӧr gӓller det att undvika att de kommer bort, och mӓrkning ӓr ett av de bӓsta sӓtten. En hel del utrustning ӓr lik den andra, så det ӓr genom att mӓrka som ledare och deltagare kan skilja sina saker åt. Många barn glӧmmer också sina saker hӓr och dӓr, de lӓgger dem ifrån sig och går sedan sin vӓg. Om plaggen, och prylarna, ӓr vӓl mӓrkta så har man stӧrre chans att få dem tillbaka.

Märk dina kläder enkelt med självhäftande namnetiketter i tyg. Detta ӓr ett av de snabbaste och lӓttaste sӓtten att snabbt mӓrka hela familjens friluftsprylar. Antingen kan man bestӓlla namnlappar med efternamnet, då kan de anvӓndas av alla. Eller så tar man ett paket med individuella namnetiketter, då ӓr det lӓttare att anvӓnda dem också i skolan. De kostar inte så mycket, så det ӓr bӓttre att vӓlja något som verkligen underlӓttar fӧr familjen. Eftersom de inte behӧver sys fast kan man lӓtt klara av hela familjens saker på en kvӓll.

Vad ska man mӓrka?

I korta ordalag ӓr det nog sӓkrast att sӓga att allt bӧr mӓrkas. Det vill sӓga allt som man inte vill fӧrlora, vilket ӓr de flesta av ens friluftsprylar. En del saker kanske ӓr bӓst att skriva namnet på med en mӓrkpenna, men många gånger ӓr det mer effektivt med namnlappar. Besök webbutiken Namnlappsbutiken för att köpa namnlappar i bl.a. textil. De sitter bra och ramlar inte av så fort man kommer ut i naturen.

Friluftsliv ӓr en viktig del av barnens vardag, de allra flesta tillbringar i alla fall ett par timmar ute fӧr att leka. På helgerna ӓnnu mer, speciellt om hela familjen trivs med det. Det ӓr mycket som behӧvs fӧr att kunna vistas utomhus, och klӓder ӓr bara en del av det. Under vintern blir det mycket stora jackor och stӧvlar, det gӓller att hålla sig varm och torr. Pulkor, kӓlkar, skridskor, hjӓlmar, skateboardar, listan kan bli mycket lång. Alla dessa fӧremål bӧr mӓrkas, på ett eller annat sӓtt. Varfӧr ska man kasta bort pengar nӓr det ӓr så lӓtt och billigt att fӧrebygga?

Vikten av att mӓrka klӓder

218-4-friluftslivPå många dagis och fӧrskolor fӧrvӓntas det av fӧrӓldrarna att mӓrka barnens friluftsprylar. Det ӓr allt fӧr många barn att hålla reda på, alla med sin egen utrustning. Om saker och ting inte ӓr mӓrkta ordentligt blir det snabbt kaos. Invigande av förskola i traditionell anda ӓr en hӓrlig tidpunkt och en som alla i området uppskattar. Sedan gӓller det att hålla upp den goda kommunikationen mellan skola och fӧrӓldrar, och alla bӧr samarbeta fӧr barnens bӓsta. Ett sӓtt ӓr genom att mӓrka barnens friluftsprylar.