Inred barnens rum miljövänligt

Våra små vill vi ska må så bra som möjligt. Dessvärre finns det en hel del kemikalier och andra medel som inte alltid är så barnvänliga. Så se till att försöka inreda barnkammaren miljövänligt med bland annat färg, möbler och tyger.

38-4-barnsäng-hello-kittyOm du tycker att det är lite klurigt att inreda barnens rum så att du är säker på att det inte finns farliga gifter eller liknande i rummet kan du söka på nätet. Med ett par klick kommer du att kunna hitta flera olika nätbutiker som erbjuder allt från leksaker till barnmöbler och så vidare som är ekologiska och miljövänliga.

Det finns så klart lite saker som kan vara värt att tänka på i samband med att du fixar till i barnens rum. Bland annat är det smart att inreda så att en hel del möbler kan ”växa” med barnen. Till exempel är sängen en bra sak att satsa lite extra på. På www.barnsängar.se kan man handla barnsängar fraktfritt om du handlar för mer än 1000 kronor.

Välj ett tema

Ett annat smart tips är att du väljer ett tema att gå efter. Det kan röra sig om färger eller något speciellt intresse som barnet har. Kanske är det en cirkus eller sjörövartema som är högst på önskelistan? Eller kanske är det någon speciell sagofigur så som Askungen, Blixten McQueen, Bamse eller Hello Kitty? I dag finns det ofta möbler och andra inredningsdetaljer som är designade med särskilda figurer.

Hello Kitty-tapeter finns att köpa på denna sida om du skulle vara intresserad av det. Denna lilla figur har ju länge varit en storfavorit bland små flickor runt om i hela världen och det är förmodligen också ett tema som skulle passa under ett par år innan det är dags för en uppfräschning ännu en gång.