Inred med ekologiska inslag

Det blir allt viktigare att värna om miljö och natur för att framtida generationer också ska kunna leva i en grön värld. Därför har ekologiska och miljövänliga produkters popularitet skjutit i höjden under de senaste åren. Nu kan du till och med inreda ditt hem ekologiskt.

260-ekologisk-inredning-sojaljusVisserligen är det inte helt lätt att hitta helt ekologiska butiker om du går till en vanlig galleria i dag. Däremot kan du göra en enkel sökning på nätet och hitta flera olika nätbutiker som har lagt fokus på ett ekologiskt sortiment. Numera finns det flera olika produkter som du kan köpa till ditt hem som är helt ekologiska så som till exempel sojaljus.

Om du själv vill besöka en butik som erbjuder miljövänliga produkter kan du bland annat kika in hos EkoStuff som säljer ekologiska presenter på nätet inom flera olika kategorier. 2009 startades den här nätbutiken och bytte namn till just EkoStuff så sent som 2015. När du handlar här gör du dessutom en god gärning då man skänker hela 7% av sin vinst till WWF!

Bli miljövänlig

Även i ditt hem och i din inredning kan du göra smarta val så att du slipper obehagliga gifter. Så här inreder man giftfritt genom att till exempel undvika plastgolv så som PVC. Satsa på miljövänliga färger om du ska måla om – se till att färgen är miljömärkt. Att köpa begagnade möbler är också en bra idé eftersom de inte ger ifrån sig lika mycket kemikalier som helt nya möbler gör.

Du kan även städa mer giftsmart. Välj de miljömärkta alternativen på städhyllan i affären – de fungerar bra i de flesta rum du ska rengöra. Kika också efter märket ”Bra Miljöval” och Svanen i butiken! Att använda dig av mikrofibertrasor är också ett hett tips då du ska dammtorka. De fungerar både torra och fuktiga.