Elektroniska cigaretter är bättre för miljön

Ibland upplever folk att rökare inte bryr sig om andra eller miljön. Man blåser rök överallt och kastar fimpar på marken. Även om detta inte stämmer in på många hyggliga personer, så verkar ändå e ciggar blivit mottagna på ett helt annat sätt. De accepteras mer och man hör inte många klagomål.
Att säga att elektroniska cigaretter är bättre för miljön kan låta som en överdrift. Men när man tänker på vad en vanlig cigarett innehåller och även vad som kommer ut i luften när den brinner så förstår man detta. En stor mängd av gifterna kommer ut i luften och förorenar miljön. Med vissa sjukdomar är det farligare med passiv rökning än att inhalera själv, det finns många studier som bekräftar detta.
Men det de flesta nog tänker på när de påstår att elektroniska cigaretter är bättre för miljön är sopor. Det blir mycket spill av ett paket cigaretter, till att börja med själva omslaget. Plastberget växer, och likaså andra sopor. Man har redan svårt att ta hand om det som finns, och uppmanar folk att inte använda engångsartiklar. Men varje dag kastas miljontals cigarettpaket på den ständigt växande högen av sopor.
När man då ser på vilket spill det blir av e ciggar så förstår man varför folk säger att elektroniska cigaretter är bättre för miljön. Till att börja med finns det få engångscigaretter här. De som finns håller längre, så det blir inte lika mycket att kasta. Men hela principen bakom e ciggar ligger i att man använder sig av samma behållare, och kanske munstycke, och istället fyller på med den juice man röker.
Naturligtvis är det inte en evighetsmaskin, man måste byta ut i alla fall atomizern med jämna mellanrum. Man brukar beräkna att den håller i tre- fyra veckor, beroende på hur mycket man använder den. Sedan brukar man få byta ut denna del till en ny. Detta innebär att man kan gå över 20 dagar med samma e cigg, vilket är det samma som en rad med cigarettpaket. Så även om man måste byta ut delarna varje månad så är det bra mycket mer sällan.
Varje år kastas många miljarder med fimpar runt hela världen. Man beräknar att det utgör nästan 40% av alla sopor. Rök från vanliga cigaretter sägs vara cirka hälften av de föroreningar som bilar släpper ut, det vill säga en hel del. Detta är några av argumenten man framför för att byta till elektroniska cigaretter och spara miljön.